måndag 13 maj 2013

fakta om yohio

Yohio artistnamn för Kevin Johio Lucas Rehn Eires, född 12 juli 1995 i Sundsvall. han är en svensk sångare och låtskrivare. Han var även gitarrist i visual-kei-bandet Seremedy 2010-2013. Visual kei är en musikstil som fokuserar mycket på utseendet och Yohio uppträder ibland i lolitaklänning med ett docklikt feminint utseende Yohios favorit färger är rosa och vitt.

karriär

Yohio började spela piano vid sex års ålder och övergick sedan till gitarr när han var 11 år. I 14-årsåldern började han som gitarrist i bandet Seremedy. Bandet spelade i Sverige under 2010. År 2011 gjorde de flera spelningar i Japan. Först en turné de anordnade själva, med åtta spelningar under april och maj 2011, därefter återvände de för ytterligare sex spelningar i oktober. De deltog också på den japanska visual rock-festivalen V-Rock Festival '11, i Saitama, där Yohio blev tillfrågad om att spela solo. Efter denna spelning ville Japanska Universal skriva kontrakt.
Yohio har av svenska medier beskrivits vara en superstjärna med stora framgångar i Japan. Andra har jämfört honom i storlek med ett litet upp-and coming indieband.
Yohio medverkade i Melodifestivalen 2013 med låten "Heartbreak Hotel" som gick direkt till final i den första deltävlingen i Telenor Arena i Karlskrona den 2 februari 2013. Låten har han skrivit tillsammans med Johan Fransson, Tobias Lundgren, Tim Larsson och Henrik Göranson. I finalen gav först den internationella juryn låten 30 poäng, vilket placerade den näst sist av de tio bidragen. Sedan fick den flest röster i tittarnas telefonomröstning, vilket resulterade i 103 poäng, och låten slutade på andra plats med 133 poäng, 33 poäng efter ettan Robin Stjernberg.
Yohio har samarbetat med den japanska artisten Gackt Camui. Han har även skrivit en låt till det japanska visual kei-bandet Velvet Eden

artistnamn
Artistnamnet Yohio kommer ifrån ett av artistens mellannamn, Johio, som hans föräldrar hämtade från huvudpersonen i operan Tranfjädrarna. I operan stavas namnet med "Y" vilket också yohio valt att använda. Namnet är i marknadsföringssammanhang versaliserat YOHIO, vilket även gäller bandet Seremedy och dom medlemmarna (Seike - sång, Yohio - gitarr och bakgrundssång, Ray - gitarr, Jenziih - bas. Linder - trummor)
 familjen

Yohio är son till Tommy Rehn och Johanna Eires. Fadern är gitarrist i hårdrocksbandet Corroded och fungerar som manager för Yohio. Yohio är även brorson till Chris Rehn som är medlem i Takida och barnbarn till Jan-Eric Rehn som var gitarrist i popbandet The Panthers från Tallåsen i Ljusdal på 1960-talet.[

låtar

Heartbreak Hotel, our story, himlen är oskyldigt blå, revolution, sky limit, Dawn of Dreams, MY MURDEROUS URGE, Sakura, falling, Without Wings, INNOCENCE, rain a scene drenched in rain, TIMESCAPE, Aggressive Beauty, BREAK the BORDER, REACH, Frantic Elegance och Angel's Waltz